Sanna Nielsen och Edward af Sillén kommenterar Eurovision i Lissabon

Nu är det klart att det blir Sanna Nielsen och Edward af Sillén som kommenterar de direktsända tävlingarna ifrån Lissabon där Benjamin Ingrosso representerar Sverige med sin låt ”Dance you off”.

Sanna Nielsen har själv deltagit i Eurovision Song Contest och kommenterat tävlingen. Senast tillsammans med Edward af Sillén när Måns Zelmerlöw vann tävlingen i Wien 2015.
– Jag blev så glad när jag fick frågan att kommentera tillsammans med Edward igen. Älskar tävlingen och senast vi kommenterade Eurovision ihop så vann Sverige, säger Sanna Nielsen.

Det är åttonde gången för Edward af Sillén i kommentatorsbåset.
-Vi har ett spännande Eurovision framför oss i år. Många favoriter på förhand och ett väldigt starkt bidrag från Sverige. Det här kan bli en rysare. Att kommentera Eurovision är en höjdpunkt på året, och att återigen få göra det med Sanna är en dröm, säger Edward af Sillén.

Röstningsavlämnare på hemmaplan är Felix Sandman, som kom på andra plats i Melodifestivalen 2018 med ”Every single day”.

Sändningstider Eurovision Song Contest:
Tisdag 8 maj kl 21:00 i SVT1 – Semifinal 1
Torsdag 10 maj kl 21:00 i SVT1 – Semifinal 2 (Benjamin Ingrosso tävlar för Sverige)
Lördag 12 maj kl 21:00 i SVT1 – Final

Utöver tävlingarna så direktsänder SVT programmet Studio Eurovision, där programledare Malin Olsson, som själv är halvportugis, tar tempen på Lissabon, bjuder in intressanta gäster och följer Benjamin Ingrossos förberedelser på plats. Studio Eurovision sänds den 6 och 8 maj kl 20:00.
Källa SVT

edward och sanna
Foto Michael Karlsson
Det här inlägget postades i Lissabon 2018 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar