Låten ”Solen lever kvar hos dig” fortsätter tävla…

Bidraget ”Solen lever kvar hos dig”, framförd av Kamferdrops, kommer inte att diskvalificeras från Melodifestivalens första deltävling i Karlstad 2018.

Uppgifter har framkommit om att ”Solen lever kvar hos dig” skriven av Herbert Trus, Danne Attlerud, Martin Klaman, Kristoffer Tømmerbakke, Erik Smaaland och Kamferdrops, skulle ha tillgängliggjorts på ett sätt som riskerat att bryta mot Melodifestivalens regelverk.

– Efter att ha pratat med berörda parter, låtens upphovsmän samt demosångaren Jonny Fagerman, har vi konstaterat att det inte finns något uppsåt från upphovsmännens sida att sprida verket offentligt, säger Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman och fortsätter:

– Om det finns ett tillgängliggörande att tala om, har demosångaren ansvarat för det privat. Upphovsrätten är tydlig med att icke utgivna verk inte får framföras eller publiceras utan upphovsmans tillstånd. Något sådant tillstånd ska inte ha getts.

– Utifrån den information jag har nu är ”Solen lever kvar hos dig” därför inte föremål för diskning, säger Christer Björkman.

Källa SVT

Det här inlägget postades i Karlstad 2018. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>