Belem…

Liam och jag har ju testat det klassiska bakverket i Portugal innan Eurovision men idag fick vi veta av Robert att vi inte ätit originalet utan bara fabriksbakade. Robert tog med oss till Pastéis de Belém. I just stadsdelen Belem var det som de började baka denna bakelse. Det var jättelång kö på flera hundra men men det tog bara 15 minuter innan vi kom in och kunde köpa med oss bakverken. Man behövde inte ens säga vilket bakverk man ville ha utan det räckte med att säga antalet. De visste redan varför man kom dit.
Originalet var så klart mycket godare än de vi köpte på något bageri i stan.
Så kommer ni till Lissabon någon gång så är denna bakelse ett måste.
Det var som Robert sa ”Ni kan inte köpa en bara utan ni måste köpa två” och det stämde bra för dom var så goda.

20180513_155200 20180513_161011 20180513_162028

Det här inlägget postades i Lissabon 2018. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *