De leder Melodifestivalen 2019 …

Nu är det klart att det blir fyra programledare som delar på programledaruppdraget 2019: Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson och Eric Saade. Festivalen besöker Göteborg, Malmö, Leksand, Lidköping, Nyköping och Stockholm.

– Under hela sommaren var jag på Diggilooturnén och tvingade publiken att skrika ”Marika for Mello” i hopp om att jag skulle få vara med och tävla. Nu kommer jag inte att tävla utan jag får istället den stora äran att leda Melodifestivalen, tillsammans med jordens bästa människor, strax efter mig då, säger Marika Carlsson.

– Det känns som glädje blandat med rädsla och en skvätt ödmjukhet. Jag ser nog mest fram emot att få jobba med mina kollegor och att få dra igång, säger Kodjo Akolor.

– Att få leda Melodifestivalen känns som ett bra sätt att sluta cirkeln på. Även om jag i grunden inte är programledare så är det alltid kul att få leda ett sammanhang fyllt av musik. Det känns naturligt på något sätt! säger Eric Saade.

– Det kändes helt rätt i maggropen att tacka ja i år. Älskar att vi programledare redan bollat och skrivit massa idéer. Att det kommer från oss och att vi får jobba fram detta på ett helt nytt sätt tillsammans med Hence (producent Henric von Zweigbergk, reds anm). Det känns spännande att få jobba ihop i denna konstellation. Alla kompletterar varandra och kan olika saker och vi har blivit lite av en familj redan nu. Sen jag ledde programmet 2012 har jag ju samlat på mig ofantligt mycket mer programledarerfarenhet som det känns skönt att kunna bidra med. Jag längtar! säger Sarah Dawn Finer.

– Det kommer att bli varmt, generöst, galet och i allra högsta grad roligt och förhoppningsvis lite oväntat. Årets programledare påminner om en bångstyrig syskonskara. Det här känns skitkul! säger Christer Björkman, exekutiv producent Melodifestivalen 2019.

Källa SVT

Det här inlägget postades i Inför Melodifestivalen 2019. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar