SVT instiftar Hall of Fame…


I år koras Melodifestivalens 60:e vinnare och i samband med årets tävling instiftas Melodifestivalens Hall of Fame. Andra chansen bjuder på ett förlängt program fyllt av nostalgi och hyllningar av de invalda pristagarna. 

– Det här är ett pris för att hylla de som gjort Melodifestivalen till vad den är idag. Det är inte bara vinnarna som berättar festivalens fantastiska historia. Det är så mycket annat som vi vill hedra, säger Christer Björkman senior producent Melodifestivalen 2020.

Varje år kommer sex insatser att väljas in i Melodifestivalens Hall of Fame. Men premiäråret 2020 får vi se hela 48 inval och i varje deltävlingsvecka presenteras tolv pristagare. Utöver tävlingsmomentet mellan duellerande artister bjuder Andra chansen i Eskilstuna på ett förlängt program där pristagarna hyllas.

– Melodifestivalens långa och färgstarka historia har skapat minnen som lever kvar och sprider sig mellan generationer, ett kollektivt minne kan man säga. Och pristagarna visar att man kan bli en vinnare på många olika sätt. Det kan handla om en koreografi, en textrad, eller något helt annat som liksom stannat kvar, säger Christer Björkman.

Alla invalda får en statyett kallad Guldstjärnan. Statyetten är framtagen av Dallas Sthlm AB, som också står bakom Melodifestivalens logotyp sedan 2002. Den är formad som en del av en stjärnas stråle och tanken bakom den är att de samlade insatserna bildar en helhet tillsammans.

Det här inlägget postades i Inför Melodifestivalen 2020. Bokmärk permalänken.