Melodifestivalen 2022…

Nu är det klart vem som blir programledare för Melodifestivalen 2022. Oscar Zia leder hela Sveriges fest som dessutom planerar för turné nästa år. Efter startskottet i Malmö lördag den 5 februari åker Melodifestivalen vidare till Göteborg, Linköping, Lidköping, Örnsköldsvik och slutligen till Stockholm.
Melodifestivalens projektledare Anette Brattström är mycket nöjd med valet av programledare och gläder sig åt att planera för en turné.
– Melodifestivalen är hela Sveriges fest och vi längtar efter att få komma ut i landet och möta publiken igen. Vi är hoppfulla, laddade och tror på en turné men är samtidigt följsamma och ödmjuka inför att det fortfarande pågår en pandemi.


Vi blev ganska tagna på sängen när vi i dag fick veta att det tydligen ska bli en turné nästa år. Det pågår fortfarande en pandemi i landet som inte är klar på långa vägar. Är det då läge att köra en stor turné med fullsatta arenor? Vi hade räknat med att det skulle bli ett liknade upplägg som var i år från en och samma studio i Stockholm.

För vår del kommer det inte att bli någon turné kan vi redan nu meddela. Vi jobbar med artister som ni vet och under snart två års tid har vi knappt haft ett enda jobb och det innebär som vi antar att de flesta förstår, inte någon inkomst.
En turné för två personer med allt vad det innebär med biljetter, hotell, resor, osv brukar landa på runt 50 000 kr. Det känns inte rätt att äventyra ekonomin för att åka på en turné i dessa tider.
Under förra årets turné blev vi dessutom corona-smittade och var rejält sjuka vilket vi inte vill uppleva igen.
Dock kommer vi säkerligen att sända live från studion som vi brukar göra på lördagarna.

Det här inlägget postades i inför Melodifestivalen 2022. Bokmärk permalänken.