Melodifestivalen kommer till Östersund!

Idag blev det då äntligen officiellt vilka städer Melodifestivalen besöker nästa år.

Det var riktigt trevligt med nykomlingen Östersund som aldrig haft Melodifestivalen tidigare. Det är väl den resan vi ser fram emot mest. Att de fick en deltävling var dock en smula överraskande då arenan enligt uppgift endast tar in runt 2000 besökare så den arenan lär säljas ut på nolltid.

Malmö och Göteborg var som för de flesta väldigt väntat.

Helsingborg är en trevlig stad så det är riktigt kul att cirkusen kommer dit. De har varit intresserade några år i rad nu så det var roligt att de äntligen får Melodifestivalen till stan.

Förra gången som Melodifestivalen var i Örebro så kändes det inte alls bra. Liten och trång arena, eller vad man ska kalla den och dåliga sittplatser på provisoriska läktare.

Tråkigt att Finalen går i Friends ett tredje år. Konstigt att SVT inte inser att arenan inte är lämplig för Melodifestivalen. Vi hade som många andra melodifestivalnördar hoppats på Globen. Nu får vi vänta ett år till och leva på hoppet.

Tyvärr blev det inte någon långresa norrut den här gången vilket såklart är en liten besvikelse. En resa till Kiruna eller Luleå hade varit trevligt och inte heller fick Leksand som för övrigt är den bästa staden att arrangera Melodifestivalen i någon deltävling. Traditionen med Melodifestivalen var tredje år bröts alltså den här gången.

Melodifestivalturnén 2015 ser ut som följer:

Deltävling 1 den 7 februari Göteborg Scandinvium
Deltävling 2 den 14 februari Malmö Malmö Arena
Deltävling 3 den 21 februari Östersund Östersund Arena
Deltävling 4 den 28 februari Örebro Conventum Örebro
Andra chansen den 7 mars Helsingborg Helsingborg Arena
Final den 14 mars Solna Friends Arena

östersundsarena

Det här inlägget postades i Inför Melodifestivalen 2015. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar